ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΆκομψη χαρακτήρισε την επίθεση του Β. Σόιμπλε στους Έλληνες εφοπλιστές ο Θ. Βενιάμης

Άκομψη χαρακτήρισε την επίθεση του Β. Σόιμπλε στους Έλληνες εφοπλιστές ο Θ. Βενιάμης

«Τελείως άκομψη» χαρακτήρισε την «επίθεση» του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Πρωθυπουργό Aλ. Τσίπρα και την ελληνική ναυτιλία, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αlpha 9,89».

«Ο Σόιμπλε μας θυμήθηκε, γιατί η Γερμανία έχει μπει σε προεκλογική περίοδο και στη γενική επίθεση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα κατά του πρωθυπουργού, ανακάτεψε και τη ναυτιλία με έναν τρόπο τελείως άκομψο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι η “επίθεση” του Γερμανού υπουργού πλήττει την ευρωπαϊκή ναυτιλία, καθώς «εμείς κατέχουμε το 50%».

Όσον αφορά το ζήτημα της σύμβασης εργασίας, ο πρόεδρος της ΕΕΕ κατήγγειλε ότι «υπάρχουν σωματεία που μπλοκάρουν την συμφωνία, παρότι εκπροσωπούν ειδικότητες που έχουν εκλείψει».

«Πρέπει να υπογράψουμε κάτι που να φέρει την ανάσταση στην ελληνική ναυτιλία, να φέρουμε πίσω τα παιδιά. Ο 1ος μισθός ναύτη, μαζί με τα έξτρα, φτάνει γύρω στα 1.700 δολάρια το μήνα», σημείωσε, παράλληλα.

Και συνέχισε: «Όταν οι μισθοί στη στεριά είναι 400 ευρώ, οι μισθοί σε εμάς είναι 1.500. Δεν υπάρχουν σήμερα ναύτες στα ελληνικά βαπόρια. Πρέπει να δούμε το συμφέρον των Ελλήνων».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις με την κυβέρνηση, ο κ. Βενιάμης τη χαρακτήρισε «άριστη και αρμονική» και υπογράμμισε ότι αμοιβαία βούληση είναι «να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα για όλους τους ξένους που επιθυμούν να είναι σε ένα φιλόξενο, ευρωπαϊκό περιβάλλον».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο