ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣοβαρές αντιδράσεις από ΕΒΕΠ και ναυπηγοεπισκευαστές για το master plan του ΟΛΠ. Εξετάζεται προσφυγή στο ΣτΕ

Σοβαρές αντιδράσεις από ΕΒΕΠ και ναυπηγοεπισκευαστές για το master plan του ΟΛΠ. Εξετάζεται προσφυγή στο ΣτΕ

Επείγουσα επιστολή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απέστειλε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), διαβιβάζοντας το αίτημα φορέων για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας, στο πλαίσιο της νέας, επικείμενης συζήτησης του master plan του ΟΛΠ στην ΕΣΑΛ.

Το Επιμελητήριο, όπως αναφέρεται, “ζητά την άμεση παρέμβασή τους, προς όφελος της ελληνικής επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης και της εθνικής οικονομίας, καθώς και άμεση συνάντηση, ώστε να συμπεριληφθούν στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο ειδικές ρυθμίσεις αναγκαίες για την ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευής”.

Στην επιστολή τους, οι φορείς ζητούν την παρέμβαση των υπουργών, με στόχο, όπως υποστηρίζουν, την «αποτροπή ενός “εγκλήματος” σε βάρος των ελληνικών ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων».

Όπως αναφέρεται, “με την έγκριση του master plan του ΟΛΠ, η ΟΛΠ/COSCO υφαρπάζει αμέσως ή εμμέσως το σύνολο σχεδόν των ναυπηγοεπισκευαστικών υποδομών του ευρύτερου Πειραιά».

Παράλληλα, το τελικό πρόσημο για την ελληνική οικονομία θα είναι έντονα αρνητικό.

Επίσης, έντονα αρνητικό θα είναι για την απασχόληση, αφού 15.000 έως 20.000 εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευής θα μείνουν χωρίς δουλειά και θα αντικατασταθούν από 15 – 30 θέσεις οδηγών. Ο κλάδος μας είναι ανάστατος και ήδη σε κινητοποιήσεις, που προβλέπεται να ενταθούν”.

Κλείνοντας την επιστολή, οι φορείς καταλήγουν ότι «εφόσον εγκριθούν οι προτεινόμενες σοβαρές παρατυπίες, αποτελεί για εμάς μονόδρομος οι σύσσωμες κινητοποιήσεις όλων των φορέων και παράλληλα η προσφυγή στο ΣτΕ».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο