ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΈκπτωση 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ισχύει για το διάστημα 20/12 – 8/1

Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ισχύει για το διάστημα 20/12 – 8/1

Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια δικαιούνται αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές, που πρόκειται να ταξιδέψουν στον τόπο καταγωγής τους για να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η κίνηση αυτή γίνεται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε λάβει χώρα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, από τα υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και σκοπό είχε τη στήριξη της ακτοπλοϊκής μετακίνησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για την καλύτερη εφαρμογή του μέτρου, διευκρινίζονται τα εξής:

-Η περίοδος εφαρμογής της δράσης αφορά το διάστημα 20 Δεκεμβρίου 2017 έως και 8 Ιανουαρίου 2018. Αυτό σημαίνει ότι καλύπτεται τόσο η αναχώρηση, όσο και η επιστροφή τους στο νησί που υπηρετούν.

-Για να λάβουν την έκπτωση οι αναπληρωτές θα οφείλουν να προσκομίζουν πρόσφατη βεβαίωση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών όπου είναι διορισμένοι, στην οποία θα βεβαιώνεται α) το σχολείο που υπηρετούν, β) το γεγονός ότι είναι διορισμένοι ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι καθώς και γ) η Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν.

-Λόγω απόστασης των νησιών, η βεβαίωση δύναται να επιδειχθεί εκτός της πρωτότυπης και σε μορφή εκτύπωσης ή φωτοτυπίας (από faχ ή e-mail, δηλαδή).

-Η έκπτωση αφορά και στα οχήματα (ΙΧ και δίκυκλα) των μετακινούμενων.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό αίτημα είναι οι: ANEK LINES, BLUE STAR FERRIES, FAST FERRIES, GOLDEN STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS, KEFALONIAN LINES, SEAJET, SUPERFAST FERRIES, ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο