ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΈλαβε ΦΕΚ η απόφαση για την πλήρη εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Έλαβε ΦΕΚ η απόφαση για την πλήρη εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η απόφαση για την πλήρη εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Όπως αναφέρεται, το Μεταφορικό Ισοδύναμο συνιστά μέτρο ενίσχυσης της ανάπτυξης στη νησιωτική Ελλάδα, με το οποίο επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μετακίνησης, που αντιστοιχεί σε επιβάτες και εμπορεύματα με μέσα θαλάσσιας μαζικής μεταφοράς, με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση.

Ο δικαιούχος λαμβάνει το Αντιστάθμισμα του Νησιωτικού Κόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ.), το οποίο είναι το ποσό που προκύπτει ως η διαφορά του πραγματικού μεταφορικού κόστους της ωφελούμενης μονάδας από το ποσό που θα κατέβαλλε η ίδια ωφελούμενη μονάδα εάν μετακινούνταν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε αντίστοιχες αποστάσεις.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Α.ΝΗ.ΚΟ. είναι νοικοκυριά, δηλ. ενήλικοι χωρίς εξαρτώμενα άτομα, και οικογένειες, που απαρτίζονται από ένα άτομο ή από έγγαμο ζευγάρι ή ζεύγος το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη.

Προκειμένου να πιστοποιηθούν ως ωφελούμενες μονάδες με τη διαδικασία που προβλέπεται, οι δικαιούχοι πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι νησιού, πλην της Κρήτης, της Εύβοιας και της Λευκάδας.

Η διαδικασία πιστοποίησης

Η διαδικασία της πιστοποίησης για την καταβολή του Α.ΝΗ.ΚΟ. είναι ηλεκτρονική και απαιτεί τη συμπλήρωση και υποβολή αίτησης στο διαδικτυακό τόπο http://metaforikoisodynamo.gr/ από το πρόσωπο που είναι υπόχρεο προς υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος της ωφελούμενης μονάδας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο