ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΜε νέο θεσμικό πλαίσιο η αξιοποίηση πόρων από τα Λιμενικά Ταμεία

Με νέο θεσμικό πλαίσιο η αξιοποίηση πόρων από τα Λιμενικά Ταμεία

Την υιοθέτηση νέου θεσμικού πλαισίου, που θα επαναπροσδιορίζει το θέμα της αξιοποίησης των πόρων από τα Λιμενικά Ταμεία, εξετάζει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ένα νέο ενιαίο θεσμικό όργανο που θα αξιοποιεί καλύτερα τους πόρους και υπογράμμισε ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, με άλλα λιμάνια να είναι κρατικά, άλλα δημοτικά ή διαδημοτικά, και τίποτα να μη γίνεται.

Ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο και για «250 ορφανά λιμάνια» για τα οποία, όπως είπε, ήταν ασαφές ποιος έχει τις αρμοδιότητες, με αποτέλεσμα να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης.

«Η ΣΑΛ που ήταν αρμόδιο όργανο έγκρισης των μελετών των λιμανιών δεν είχε εκπρόσωπο από τους πλοιάρχους. Η Σαντορίνη, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, εδώ και επτά χρόνια δεν έχει λιμάνι.

Έχουμε καταγράψει 250 λιμάνια που ανήκουν στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρέπει να υπάρξει σωστή αξιοποίησή τους και να μη γίνεται εκμετάλλευση.

Με τη συμφωνία, που πετύχαμε με τους θεσμούς, πλέον η αξιοποίηση των λιμανιών θα γίνει με παραχωρήσεις και όχι με πλήρη ιδιωτικοποίηση.

Είναι ένα μοντέλο που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο