ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑ«Έφυγε» από τη ζωή ο ιδρυτής της ναυτιλιακής Dodekanisos Seaways, Γιώργος Σπανός

«Έφυγε» από τη ζωή ο ιδρυτής της ναυτιλιακής Dodekanisos Seaways, Γιώργος Σπανός

«Έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών, ο ιδρυτής και πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρείας Dodekanisos Seaways, Γιώργος Σπανός.

Η εταιρεία Dodekanisos Seaways ιδρύθηκε το 1999 με πρωτοβουλία των αδελφών Γιώργου και Γιάννη Σπανού, ιδιοκτητών σούπερ-μάρκετ.

Το πρώτο βήμα ήταν η αγορά ενός Ο/Γ – Ε/Γ πλοίου για την καθημερινή σύνδεση της Ρόδου και των νησιών Κω, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου με το λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο όμως που έφερε το όνομα «Παναγιά Σκιαδενή» πωλήθηκε στη συνέχεια στην εταιρεία ΔΑΝΕ και μετονομάστηκε σε «Διαγόρας».

Παράλληλα, η εταιρεία έχτισε στα ναυπηγεία Βatservice του Mantal Νορβηγίας το πρώτο ταχύπλοο καταμαράν «Dodekanisos Express», το οποίο δρομολογήθηκε τον Απρίλιο του 2000.

Από τον Ιούλιο του 2005, η εταιρεία δρομολόγησε στα Δωδεκάνησα το δεύτερο νεότευκτο ταχύπλοο καταμαράν «Dodekanisos Pride».

Τον Νοέμβριο του 2011, η εταιρεία δρομολόγησε το συμβατικό ferry boat πλοίο «Παναγιά Σκιαδενή» με σκοπό να δώσει λύσεις στην μεταφορά επιβατών, ΙΧ και φορτηγών αυτοκινήτων καθώς και εμπορευμάτων κυρίως προς τα μικρότερα νησιά του δωδεκανησιακού συμπλέγματος.

Από το Μάιο του 2015, εγκαινιάζει νέα δρομολόγια στο Αιγαίο, καθώς οι Αρκοί και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα  συνδέονται με τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο