ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΑλλάζει η σύνθεση της Επιτροπής Εθνικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων. Σε αυτή θα μετέχουν και γ.γ. υπουργείων

Αλλάζει η σύνθεση της Επιτροπής Εθνικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων. Σε αυτή θα μετέχουν και γ.γ. υπουργείων

Αλλάζει η σύνθεση της Επιτροπής Εθνικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.). Με το άρθρο 62 του νομοσχεδίου για την ακτοπλοΐα του υπουργείου Ναυτιλίας αλλάζει η σύνθεση της Επιτροπής Εθνικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), ώστε πλέον η εν λόγω Επιτροπή να απαρτίζεται από τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων, από έναν εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους καθώς επίσης προβλέπεται η συμμετοχή και η εκπροσώπηση περισσότερων ναυτιλιακών ενώσεων.

Με αυτόν τον τρόπο, πέραν της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ), προβλέπεται η συμμετοχή και άλλων Ενώσεων, ήτοι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΝΕΕ) και η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ).

Βασικό κριτήριο της εν λόγω αλλαγής της σύνθεσης της ΕΣΑΛ, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, αποτελεί η σπουδαιότητα των αποφάσεων της Επιτροπής, καθώς και αυτές συνδέονται άρρηκτα σε αρκετούς επαγγελματικούς φορείς και κλάδους της ναυτιλίας, καθώς και τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών.

Στόχος επίσης είναι η ορθολογικότερη συνεννόηση μεταξύ των υπουργείων, καθώς και η ενεργή συνεργασία στη χάραξη της Εθνικής Λιμενικής Πολιτικής.

Το έργο της εν λόγω επιτροπής αναφέρεται στην παράγραφο 4 του δέκατου ένατου άρθρου του ν. 2932/2001 και για αυτό τον λόγο προβλέπεται η συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων των εμπλεκόμενων υπουργείων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο