ΑρχικήLOGISTICSΑλλάζουν ο χώρος και οι διαδικασίες οδικών εξαγωγών, από 16 Ιανουαρίου, εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης

Αλλάζουν ο χώρος και οι διαδικασίες οδικών εξαγωγών, από 16 Ιανουαρίου, εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης

Για τις ανάγκες της ολοκλήρωσης του έργου υποδοχής των εγχώριων προς εξαγωγή εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από τις 16 Ιανουαρίου οι διαδικασίες των οδικών εξαγωγών θα διενεργούνται εντός της Πύλης 11, αριστερά από την είσοδο, σε χώρο που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα.

Όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας του χώρου, στη σχετική ενημέρωση που απεστάλη από τον ΟΛΘ προς τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ), αναφέρονται τα εξής:

• Οι ώρες λειτουργίας του χώρου θα είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:30 έως 19:00. Η είσοδος των φορτηγών από την Πύλη 11 θα επιτρέπεται από 07:00 έως 18:45. Tα Σαββατοκύριακα ο χώρος θα λειτουργεί μόνο για τις περιπτώσεις που έχει ληφθεί σχετική έγκριση από το Τελωνείο.

• Το φυλάκιο της Πύλης 11 θα επιτρέπει την είσοδο των φορτηγών μόνον με την προφορική δήλωση του οδηγού του φορτηγού ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει διαδικασία εξαγωγών.

• Η είσοδος στο χώρο της στάθμευσης θα γίνεται με αριστερή στροφή από τον κύριο οδικό άξονα του λιμένα.

• Σε περίπτωση κατά την οποία το πάρκινγκ των εξαγωγών είναι πλήρες, τα φορτηγά θα οδηγούνται προσωρινά μέχρι την απελευθέρωση θέσεων, στο χώρο μετά την είσοδο στην πύλη MG 16 (περιφραγμένος χώρος πριν από την Πύλη της Ελεύθερης Ζώνης).

• Κατά την είσοδο των φορτηγών από την μπάρα της Πύλης 11 θα διανέμεται στους οδηγούς φυλλάδιο με τις οδηγίες ασφαλείας που θα πρέπει αυστηρά να τηρούνται.

• Ο ΟΛΘ δεν φέρει καμία ευθύνη για την ασφάλεια των εμπορευμάτων κατά την παραμονή τους στο χώρο.

Ο χώρος, όπου σήμερα εκτελούνται οι διαδικασίες οδικών εξαγωγών (parking έξω από την Πύλη 16), θα έχει απελευθερωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2019.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο