ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑ«Ανάσα» για τη Σαντορίνη. Αναδείχτηκε ο ανάδοχος για την επισκευή του προβλήτα Αθηνιού

«Ανάσα» για τη Σαντορίνη. Αναδείχτηκε ο ανάδοχος για την επισκευή του προβλήτα Αθηνιού

«Ανάσα» για τη Σαντορίνη, καθώς αναδείχτηκε ο ανάδοχος για την επισκευή του προβλήτα Αθηνιού.

Το υπουργείο Μεταφορών ενέκρινε την προσφορά της εταιρείας «ΕΡΕΤΒΟ», η οποία προσέφερε έκπτωση 30,76%, με αποτέλεσμα η προσφορά της να ανέλθει στα 4,7 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Το λιμάνι του Αθηνιού είναι ο κύριος πυλώνας υποδοχής του νησιού και εδώ και καιρό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας, με τις λιμενικές υποδομές του να υπολειτουργούν.

Ως εκ τούτου, η επισκευή και η αποκατάσταση  του προβλήτα στο λιμάνι του Αθηνιού, από όπου εξυπηρετούνται τα πλοία της ακτοπλοΐας, αποτελεί διαρκές αίτημα των δημοτικών αρχών του νησιού, των ακτοπλοϊκών εταιρειών και των τουριστικών φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι το  έργο για το λιμάνι της Σαντορίνης ξεκίνησε το 2005, παραδόθηκε το 2010 και το 2016, μέσα σε μόλις 6 χρόνια, παρουσίασε σοβαρά προβλήματα στον προβλήτα που έδεναν τα πλοία της ακτοπλοΐας,  (μετακινήσεις πλακών στο υπόστρωμα της θάλασσας, σπηλαιώσεις στα κρηπιδώματα, εκρίζωση μεταλλικών αναδομών, καθιζήσεις και ρωγμές στο οδόστρωμα κ.ά).

Με την υλοποίηση του έργου θα αποκατασταθούν άμεσα και άρτια όλες οι προκληθείσες ζημίες που υπέστη ο προβλήτας του λιμένα.

Βάσω Βεγιάζη

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο