ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣύντομα η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα καύσιμα, σύμφωνα με τον Ν. Σαντορινιό

Σύντομα η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα καύσιμα, σύμφωνα με τον Ν. Σαντορινιό

Προ των πυλών βρίσκεται η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα καύσιμα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», εξήγησε ότι απομένουν μικρές νομοθετικές ρυθμίσεις για να ξεκινήσει η εφαρμογή του.

«Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη και αυτού του μέτρου», διαβεβαίωσε, εκτιμώντας πως τα αποτελέσματά του θα φανούν «κατευθείαν στον πολίτη, θα φανεί στην τιμή στην αντλία».

Ο κ. Σαντορινιός σημείωσε πως «αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νησιωτών που παίρνουν τον μοναδικό αριθμό νησιώτη, αλλά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και τα εισιτήρια που χρηματοδοτούνται με το αντιστάθμισμα νησιωτικού κόστους».

«Ήδη αυτόν τον μήνα έχουμε ξεπεράσει όλες τις προβλέψεις και όλα τα εισιτήρια των προηγούμενων μηνών. Ταυτόχρονα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις προκειμένου να περνάνε τα παραστατικά. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 10 Νοέμβρη για τα παραστατικά του γ’ τριμήνου του 2018.

Όποια επιχείρηση, όμως, οριστικοποιεί την υποβολή μπαίνει σε διαδικασία χρηματοδότησης, οπότε καλό είναι οι επιχειρήσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να ολοκληρώσουν και να μην περιμένουν τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να μπουν και σε διαδικασία χρηματοδότησης και να έχουν προτεραιότητα στην πληρωμή» εξήγησε.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο