ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΑναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ. Παρατείνεται η ΣΣΕ έως τις 30 Ιουνίου

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ. Παρατείνεται η ΣΣΕ έως τις 30 Ιουνίου

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) για παράταση ισχύος της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας έως τις 30 Ιουνίου 2019, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, από τις 25 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε αποχή από την υπερωριακή εργασία και την εργασία τα Σαββατοκύριακα, θεωρώντας ότι η διοίκηση του Οργανισμού «δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε παράταση της ισχύος της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας» και «θέτει υπό κίνδυνο τη συλλογική διαπραγμάτευση».

Σε σημερινή τους ανακοίνωση υπογραμμίζουν ότι «η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΘ στις 30/1/2019 συνιστά ουσιαστικά παράταση ισχύος της Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. Υπαλληλικού Προσωπικού έως τις 30/6/2019, την οποία και κατ’ αρχήν αποδεχόμαστε, με την επιφύλαξη όμως ότι εάν η διαπραγματευτική διαδικασία για Γενικό Κανονισμό Προσωπικού (ΓΚΠ) που είναι σε εξέλιξη εμφανίσει προβλήματα και καθυστερήσεις μέχρι τις 15/3/2019, τότε ή θα προχωρήσουμε σε αναδιάταξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας με προτεραιότητα τη συζήτηση για την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας ή θα δοθεί νέα παράταση ισχύος της Επιχειρησιακής ΣΣΕ Υπαλληλικού Προσωπικού».

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουν τη διαπραγματευτική διαδικασία για τον ΓΚΠ, με νέα συνάντηση των δυο μερών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο