ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑ“Ανερχόμενη δύναμη” στο home porting το λιμάνι της Κέρκυρας τα επόμενα χρόνια

“Ανερχόμενη δύναμη” στο home porting το λιμάνι της Κέρκυρας τα επόμενα χρόνια

Τις προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Μεσόγειο και την προώθηση κοινών πρακτικών διαχείρισης των νέων δεδομένων στο θαλάσσιο τουρισμό, συζήτησαν οι εκπρόσωποι 100 λιμένων από 20 χώρες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι έλαβαν μέρος στη γενική συνέλευση της MedCruise στην Τουρκία.

«Παρών» στη συνέλευση ήταν και ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ), ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Σπύρο Στεφανίδης και τον διευθυντή Ανάπτυξης και υπεύθυνο Κρουαζιέρας Άρη Μπατσούλη, ο οποίος έχει και τη θέση του αντιπροέδρου της Ένωσης με τριετή θητεία.

Στο περιθώριο της MedCruise πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιριών κρουαζιέρας στον κόσμο, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν στα θαλάσσια «μονοπάτια» της Μεσογείου και τα λιμάνια, με έμφαση στο home porting.

Μάλιστα, εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι η Κέρκυρα αποτελεί ανερχόμενη δύναμη για τα επόμενα χρόνια στο home porting, καθώς διαθέτει όλα τα εχέγγυα που απαιτούνται με μεγαλύτερο αυτό της ύπαρξης ξεχωριστής αίθουσας (Terminal) για την εξυπηρέτηση των επιβατών μέσω της ειδικής κατασκευής στις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.ΚΕ.

Επίσης, εξετάστηκαν τρόποι «αποσυμφόρησης» του λιμανιού της Κέρκυρας τις ημέρες ταυτόχρονων αφίξεων πολλών κρουαζιερόπλοιων, με πιθανές αλλαγές στο μελλοντικό πρόγραμμα των εταιρειών σε άλλες μέρες, ώστε να επιτυγχάνεται η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού και της πόλης γενικότερα με την παράλληλη και υψηλού πάντα επιπέδου εξυπηρέτηση των χιλιάδων επιβατών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο