ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΑπαλλαγή από ΦΠΑ στα κατασκευαζόμενα νέα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία ζήτησε το ΒΕΠ

Απαλλαγή από ΦΠΑ στα κατασκευαζόμενα νέα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία ζήτησε το ΒΕΠ

Την απαλλαγή από την υπαγωγή σε καταβολή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα κατασκευαζόμενα νέα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που δραστηριοποιούνται σε πορθμεία ή άλλες διαδρομές, όπως ισχύει και στις οικοδομικές κατασκευές ζήτησε, από τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Ανδριανός Μιχάλαρος.

Οι εκπρόσωποι του ΒΕΠ εξέφρασαν στον υπουργό Ναυτιλίας την άποψη ότι η απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ θα λειτουργήσει ως αναπτυξιακό μέτρο, το οποίο θα ωθήσει τους πλοιοκτήτες με Ε/Γ – Ο/Γ που δρομολογούνται σε πλόες μεταξύ πορθμείων, των οποίων η απόσταση από τις ακτές είναι κάτω των 16 ν.μ.  να προχωρήσουν σε ναυπηγήσεις νέων πλοίων ή ακόμα και σε εργασίες ναυπηγοεπισκευής, στηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Μιχάλαρος επισήμανε ότι δεν μπορεί να παραβλεφθεί από την κυβέρνηση οποιαδήποτε πρωτοβουλία επανεκκίνησης της οικονομίας, όπως λ.χ. η επιλογή ενός πλοιοκτήτη να αγοράσει σκάφος ελληνικής κατασκευής με το κίνητρο της προσωρινής απαλλαγής από τον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την κατανόησή του στο αίτημα που διατυπώνουν το ΒΕΠ, οι ναυπηγοεπισκευαστές, αλλά και οι εφοπλιστές.

Τόνισε, μάλιστα, ότι θα εκθέσει το θέμα στον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, ώστε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο