ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΑπό την επέκταση της 6ης προβλήτας «περνά» η πώληση του ΟΛΘ

Από την επέκταση της 6ης προβλήτας «περνά» η πώληση του ΟΛΘ

Να εξετάσουν ξανά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και να καταθέσουν ικανοποιητικές δεσμευτικές προσφορές για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), κάλεσε τους υποψήφιους επενδυτές ο διευθύνων σύμβουλος,  Δημήτρης Μακρής,  ενόσω η δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μιλώντας από το βήμα του 1ου Thessaloniki Summit, o κ. Μακρής επεσήμανε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ότι έργο πρώτης προτεραιότητας είναι η επέκταση της 6ης προβλήτας, που σχεδιάστηκε το 1996 και ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί και πρόσθεσε:

«Από τη διάθεση του ιδιώτη να επενδύσει στην επέκταση της 6ης προβλήτας […] θα φανεί η πρόθεση και η διάθεση του νέου ιδιοκτήτη να το αναπτύξει σε λιμάνι μεσαίου μεγέθους».

Από την πλευρά του, ο managing partner της Ernst & Young,  Πάνος Παπάζογλου,  κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανέφερε: «Δεν έχουμε αρκετούς επιχειρηματίες στη χώρα. Είμαστε στον όγδοο χρόνο μίας πολύ βαθιάς κρίσης και ακόμη ψάχνουμε τι θα μας βγάλει από αυτήν, ενώ πετάμε το μπαλάκι των ευθυνών.

Έχουμε συζητήσει, όμως, πολύ λίγο για τις ευθύνες της επιχειρηματικής τάξης στην Ελλάδα, μίας κρατικοδίαιτης επιχειρηματικής τάξης, που έχασε και την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια»,

Πάντως, ξεχώρισε την επιχειρηματική κοινότητα της Βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα, για την περιοχή του Βορρά είπε ως υπάρχουν καλές ειδήσεις, επικαλούμενος τις εξελίξεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην Εγνατία Οδό, στα αεροδρόμια «Μακεδονία» και «Μέγας Αλέξανδρος» και στην πώληση, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, τουριστικών φιλέτων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο