ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΑπό την σχετική απόφαση του ΣΑΣ εξαρτάται η δρομολόγηση του «Mykonos Palace» στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά

Από την σχετική απόφαση του ΣΑΣ εξαρτάται η δρομολόγηση του «Mykonos Palace» στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά

Απαιτείται απόφαση του ΣΑΣ για τη δρομολόγηση του «Mykonos Palace» στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά, ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής.

Δεν μπορούμε να βάλουμε νέες γραμμές χωρίς την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), το οποίο θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφερόμενος στο νέο αίτημα που κατέθεσαν, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, οι Μινωϊκές Γραμμές στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας, για τη δρομολόγηση του πλοίου «Mykonos Palace» στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά.

Παράλληλα, ο υπουργός εκτίμησε ότι, όσες περισσότερες γραμμές μπαίνουν στο Αιγαίο, τόσο βελτιώνεται η μεταφορά εμπορευμάτων και η διακίνηση των επιβατών.

Το αίτημα για τη δρομολόγηση του συγκεκριμένου πλοίου, που αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται προσωρινά στη γραμμή Πάτρα – Ιταλία θα εξεταστεί από το Συμβούλιο των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών το επόμενο διάστημα, ενώ σημειώνεται ότι το “Mykonos Palace” ύψωσε την ελληνική σημαία και έχει ελληνικό πλήρωμα.

Εκείνο που προέχει είναι να υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός, καθώς αυτή τη στιγμή στη συγκεκριμένη γραμμή δραστηριοποιείται μόνο μία εταιρεία, σχολίασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη των Μινωϊκών Γραμμών και εκτίμησαν ότι η δρομολόγηση ενός νέου πλοίου θα είναι προς όφελος των επιβατών, τόσο από άποψη παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και τιμών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο