ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΓεγονός η πρώτη συνάντηση του προέδρου του ΟΛΠ με τον υπουργό Ναυτιλίας μετά την έγκριση του master plan (φωτό)

Γεγονός η πρώτη συνάντηση του προέδρου του ΟΛΠ με τον υπουργό Ναυτιλίας μετά την έγκριση του master plan (φωτό)

Μια ημέρα μετά την έγκριση του master plan του ΟΛΠ (έστω κι εάν απορρίφθηκε η επένδυση για τον 4ο προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων και αποσύρθηκε η επέκταση του car terminal), o υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε, στο υπουργείο, με τον πρόεδρο του ΟΛΠ YU Zenggang.

«Μια εμβληματική επένδυση για την Ελλάδα, που ταλανίζονταν καθηλωμένη επί σειρά ετών, ξεκινά άμεσα μετά την χθεσινή απόφαση της ΕΣΑΛ να εγκρίνει το master plan της ΟΛΠ Α.Ε. το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 611,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη, επιβεβαιώθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της ΟΛΠ Α.Ε. κ. YU Zenggang στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη», αναφέρει το υπουργείο.

Ο κ. YU ευχαρίστησε, τόσο την ελληνική κυβέρνηση, όσο και τον κ. Πλακιωτάκη προσωπικά για την συμβολή του στην προώθηση της επένδυσης της ΟΛΠ Α.Ε., επισημαίνοντας ότι η COSCO Shipping ήταν και παραμένει ένας ισχυρός σύμμαχος της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για το γεγονός πως μια ιδιαίτερα σημαντική επένδυση, η οποία «αντιμετώπισε για χρόνια προσκόμματα και ταλανίστηκε από ιδεοληψίες», όπως αναφέρεται, παίρνει πλέον τον δρόμο της υλοποίησης, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας.

Στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως υπογραμμίζεται, παραμένει οι επενδύσεις που το αφορούν, να εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς, πάντα με βάση την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, διασφαλίζοντας το συμφέρον όχι μόνο της Ελληνικής οικονομίας αλλά και της κοινωνίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο