ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΓ. Πλακιωτάκης: Το LNG αποτελεί διαθέσιμη επιλογή περιβαλλοντικά «φιλικού» ναυτιλιακού καυσίμου

Γ. Πλακιωτάκης: Το LNG αποτελεί διαθέσιμη επιλογή περιβαλλοντικά «φιλικού» ναυτιλιακού καυσίμου

Τις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου του προγράμματος Poseidon Med ΙΙ, άνοιξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε το εγχείρημα ως μία φιλόδοξη και σημαντική προσπάθεια για την προσαρμογή στις αλλαγές που επιφέρουν οι διεθνείς κανονισμοί περιορισμού του ανθρακικού αποτυπώματος της ναυτιλίας ενώ σημείωσε ότι το LNG αποτελεί μία ήδη διαθέσιμη επιλογή περιβαλλοντικά «φιλικού» ναυτιλιακού καυσίμου.

Ο υπουργός επεσήμανε την ανάγκη να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, η οποία αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας, παράλληλα με την εφαρμογή των πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόταση της Ελλάδας για την θέσπιση υποχρεωτικού δείκτη ενεργειακής αποδοτικότητας των πλοίων, ώστε να επιτευχθεί ο παγκόσμιος στόχος αύξησης κατά 40% της ενεργειακής αποδοτικότητας μέχρι το 2030.

Να σημειωθεί ότι, το Poseidon Med ΙΙ, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υλοποιείται σε τρεις χώρες (Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο), συμμετέχουν έξι ευρωπαϊκά λιμάνια (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα, Λεμεσός και Βενετία), καθώς και ο τερματικός σταθμός LNG στη Ρεβυθούσα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο