ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΔεμένα τα πλοία στις 3 Ιουλίου, εξαιτίας 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ

Δεμένα τα πλοία στις 3 Ιουλίου, εξαιτίας 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας, στις 3 Ιουλίου, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η Ομοσπονδία συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, για να εξετάσει τη νέα πρόταση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) που αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας.

Οι ακτοπλόοι είχαν προτείνει αύξηση 2% στις ΣΣΕ από 1/6/2019, ενώ στελέχη ναυτεργατικών σωματείων έχουν ζητήσει την κατάργηση του νόμου 4150/2016 αναφορικά με τις μειωμένες συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της Αδριατικής, αλλά και βελτίωση των συνθέσεων των πληρωμάτων στην ακτοπλοΐα, καθώς, όπως οι ίδιοι τονίζουν, ο νόμος 4150/2013 μείωσε στο 50% τους χειμερινούς μήνες το ξενοδοχειακό προσωπικό.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η προηγούμενη ΣΣΕ των ναυτικών στην ακτοπλοΐα, που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, προέβλεπε αύξηση 2% στους μηνιαίους μισθούς των εν ενεργεία αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων που εργάζονται στα επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο