ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΔύο νέα Σχολεία στις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών αποφάσισε το υπ. Ναυτιλίας

Δύο νέα Σχολεία στις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών αποφάσισε το υπ. Ναυτιλίας

Τη δημιουργία δύο Σχολείων, στις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών, αποφάσισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την επίσκεψή του στις δύο Ακαδημίες.

Ανταποκρινόμενος σε πάγιο αίτημα των σπουδαστών και των εκπαιδευτικών των ΑΕΝ, ο υπουργός Ναυτιλίας πήρε την απόφαση να δημιουργηθούν τα δύο σχολεία, (Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων και Ειδικό Τμήμα Μηχανικών Ε.Ν.), κατόπιν συνεργασίας του γραφείου του με τους καθηγητές των δύο Ακαδημιών, ώστε να διευκολύνονται οι σπουδαστές της περιοχής, οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν στον Ασπρόπυργο ή στη Μηχανιώνα, για να αποκτήσουν την απαραίτητη πιστοποίηση, για την έκδοση των Α.Ν.Ι. (Αποδεικτικών Ναυτικής Ικανότητας).
Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε χθες το Στρατιωτικό Φυλάκιο στα Ψαρά και την Ιερά Μητρόπολη Χίου.

Στην ΑΕΝ Οινουσών, με τη μεσολάβηση του κ. Κουρουμπλή, δρομολογήθηκε η διαδικασία για να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου. Ο Δήμαρχος Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής σημείωσε τη βελτίωση των συγκοινωνιών τα τελευταία δύο χρόνια και ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ακόμα μίας προσέγγισης πλοίου στο νησί.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας δεσμεύτηκε να χορηγηθεί το κονδύλι για την κατασκευή κυματοθραύστη στο Διαπόρι, όπως ζήτησε ο κ. Βογιατζής.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο