ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΕγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο container terminal station της Μέσης Ανατολής

Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο container terminal station της Μέσης Ανατολής

Τα εγκαίνια του μεγαλύτερου τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων της Μέσης Ανατολής πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι Χαλίφα, στο Άμπου Ντάμπι.

Την κατασκευή του terminal CSP Abu Dhabi ανέλαβαν να υλοποιήσουν από κοινού οι Cosco Shipping Ports και Abu Dhabi Ports, κατόπιν υπογραφής συμφωνίας 35ετούς διάρκειας το 2016.

Το ημι-αυτοματοποιημένο terminal διαθέτει βάθος 16,5 μέτρων, γεγονός που θα του επιτρέψει να το προσεγγίσουν mega vessels, που συνήθως υπερβαίνουν τα 20.000 TEUs.

Με ετήσια χωρητικότητά που φτάνει τα 2,5 εκατ. TEUs, ο τερματικός σταθμός θα ξεκινήσει να λειτουργεί δοκιμαστικά τον Απρίλιο του 2019 με χωρητικότητα 1,5 εκατ. TEUs, η οποία σταδιακά θα αυξάνεται ως την επίσημη λειτουργία του το γ’ τρίμηνο του έτους.

Το συνολικό capex της Cosco για την υλοποίηση του εν λόγω τερματικού ανέρχεται στα 300 εκατ. δολ., με την συνολική έκτασή του να φτάνει τα 275.000 τ.μ.

Σύμφωνα με τον κινεζικό ναυτιλιακό κολοσσό, η εγκατάσταση αυτή είναι η πρώτη του είδους της στην περιοχή, που διαθέτει ημι-αυτοματοποιημένους αποθηκευτικούς χώρους για πλήρη και μερική αποθήκευση εμπορευματοκιβωτίων.

Ακόμη, προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών συσκευασίας εμπορευματοκιβωτίων, βραχυπρόθεσμης αποθήκευσης για μη ομαδοποιημένο φορτίο, καθώς και εύκολη διασύνδεση με τα container terminals στο λιμάνι της Χαλίφα.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο