ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΕγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή της μαρίνας Ναυπλίου μέσω ΣΔΙΤ

Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή της μαρίνας Ναυπλίου μέσω ΣΔΙΤ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του έργου της μαρίνας του Ναυπλίου με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και Ανταγωνιστικό Διάλογο (ΣΔΙΤ), μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, η οποία δημιουργεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα» δήλωσε η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Κωνσταντίνα Νικολάκου και σημείωσε «είναι η πρώτη φορά που εγκρίνεται από Οικονομική Επιτροπή στη χώρα η διενέργεια διαγωνισμού στη χώρα με ΣΔΙΤ για την κατασκευή μαρίνας».

«Η μαρίνα του Ναυπλίου αποτελεί την κορωνίδα των λιμενικών μας έργων» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αναφέροντας ότι έχει ήδη συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από τους μεγαλύτερους παράγοντες της αγοράς και θα απαιτήσει, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, πάνω από 40 εκατ. ευρώ που θα προέλθουν από την ιδιωτική οικονομία.

«Θα αποτελέσει την πρώτη μαρίνα στο δίκτυο των μαρίνων που έχουμε δρομολογήσει, όπου αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι μαρίνες της Μονεμβασιάς και της Κορώνης, ώστε να διεκδικήσουμε σε εθνικό επίπεδο μεγάλο μερίδιο του τουρισμού σκαφών αναψυχής της Μεσογείου» κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι, το έργο υπερψηφίστηκε από τους περιφερειακούς συμβούλους και μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας κ.κ. Γεώργιο Μπακούρη, αντιπρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Γεώργιο Πετρίτση, Ιωάννη Μπουκουβάλα, Ιωάννη Σαρρή, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Πελοποννήσου και της χώρας βρίσκει το δρόμο της υλοποίησης, δημιουργώντας νέα δεδομένα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο