ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΕκδόθηκαν τα Προεδρικά Διατάγματα για την χωροθέτηση των μαρινών Αλίμου και Χίου

Εκδόθηκαν τα Προεδρικά Διατάγματα για την χωροθέτηση των μαρινών Αλίμου και Χίου

Εκδόθηκαν τα Προεδρικά Διατάγματα για την χωροθέτηση των μαρινών Αλίμου και Χίου.

Η έκδοση των ΠΔ έγκρισης χωροθέτησης των μαρινών Αλίμου και Χίου αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την χωροθέτηση, αδειοδότηση και ανάπτυξη μαρινών στην Ελλάδα, σύμφωνα με στελέχη του τουριστικού κλάδου.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, με επισπεύδον το υπουργείο Τουρισμού, για την έκδοση των Π.Δ. για τις μαρίνες Αλίμου και Χίου, αποτελεί εφαρμογή του νέου νομικού πλαισίου έγκρισης χωροθέτησης μαρινών, 5 χρόνια μετά από την τροποποίηση του Ν.2160/93 περί τουριστικών λιμένων.

«Τα δύο Π.Δ. έγκρισης χωροθέτησης των μαρινών Αλίμου και Χίου είναι τα πρώτα που εκδίδονται, σηματοδοτώντας έτσι την ολοκληρωμένη (τεχνικά και νομικά) διαδικασία χωροθέτησης μαρινών στην Ελλάδα και ειδικότερα για δύο μαρίνες, οι διαγωνισμοί αξιοποίησης των οποίων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους», αναφέρουν τα ίδια στελέχη.

Ειδικότερα, με τα δύο Π.Δ.:

-εγκρίνεται ο γενικός σχεδιασμός των τουριστικών λιμένων Χίου και Αλίμου αντίστοιχα,

-καθορίζονται οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης ανά τομέα επί της χερσαίας ζώνης των τουριστικών λιμένων,

-καθορίζονται οι ειδικοί όροι και οι περιορισμοί δόμησης για την ανέγερση, επέκταση, μετατροπή ή μετασκευή κτιρίων και εγκαταστάσεων,

-εγκρίνονται οι γενικοί περιβαλλοντικοί όροι για τη δημιουργία των τουριστικών λιμένων ύστερα από Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο