ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΕνίσχυση των ελέγχων στα πλοία για την τήρηση της ναυτεργατικής νομοθεσίας εξήγγειλε το υπουργείο Ναυτιλίας

Ενίσχυση των ελέγχων στα πλοία για την τήρηση της ναυτεργατικής νομοθεσίας εξήγγειλε το υπουργείο Ναυτιλίας

Στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης λειτουργίας των μηχανισμών ελέγχων των συνθηκών εργασίας στα πλοία, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι προχωρεί στην ενίσχυσή τους, με έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Συγκεκριμένα, οι μηχανισμοί ελέγχων θα εκσυγχρονισθούν μέσω της προμήθειας πληροφοριακού συστήματος που θα εξυπηρετεί την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών διαχείρισης παραπόνων.

Με εξειδικευμένο τμήμα παρακολούθησης και ελέγχου εφαρμογής της ναυτεργατικής νομοθεσίας, θα επιτηρείται:

Α)Η διαχείριση και διερεύνηση παραπόνων και καταγγελιών ναυτικών και ναυτεργατικών Σωματείων σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές.

Β)Η παρακολούθηση της δραστηριότητας των Λιμενικών Αρχών και των εδρών ναυτιλιακών Ακολούθων, αναφορικά με τον έλεγχο εφαρμογής της οικείας περί προσωπικού πλοίων Νομοθεσίας.

Γ)Η συλλογή στοιχείων και η σύνταξη σχετικών εκθέσεων, ο σχεδιασμός των ελέγχων και η διενέργειά τους σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο