ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΕνημέρωση Π. Κουρουμπλή για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Ενημέρωση Π. Κουρουμπλή για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, συναντήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος ενημερώθηκε για τα ζητήματα του κλάδου της ναυπηγοεπισκευής, καθώς και για τα πλεονεκτήματα των Ναυπηγείων.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο κ. Δανούσης Θανάσης, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και μέλος του Σωματείου, ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Τσούκας Θεοκλής, ο αντιπρόεδρος κ. Κούτουλας Ηρακλής και ο γραμματέας κ. Κυριαζόπουλος Αριστοτέλης.

Στη συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικά καλό κλίμα, η αντιπροσωπεία τόνισε ότι οι παραγωγικές εγκαταστάσεις του ναυπηγείου είναι τεχνολογικά εκσυγχρονισμένες και ότι το τεχνικό προσωπικό είναι υψηλού επιπέδου, σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό. Όπως επισήμαναν οι συνδικαλιστές, αυτά είναι και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ναυπηγείου.

Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την βούληση της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, επισημαίνοντας ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο, οι επισκευές όλων των σκαφών του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής θα διενεργούνται στην Ελλάδα και όχι σε χώρες της αλλοδαπής, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο