ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΕνιαίο σχέδιο για τις συνδυασμένες μεταφορές, έως τα τέλη του έτους, από τα υπ. Μεταφορών – Ναυτιλίας

Ενιαίο σχέδιο για τις συνδυασμένες μεταφορές, έως τα τέλη του έτους, από τα υπ. Μεταφορών – Ναυτιλίας

Ενιαίο Σχέδιο Συνδυασμένων Μεταφορών (χερσαίων, αεροπορικών, ακτοπλοϊκών και σιδηροδρομικών) θα παρουσιάσουν, έως τα τέλη του έτους, τα υπουργεία Ναυτιλίας και Μεταφορών.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Αυτό ανέφερε, σε συνέντευξή του στο «Κανάλι Ένα», ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με το νέο πλαίσιο των άγονων γραμμών. Υπενθυμίζεται ότι σενάριο ενοποίησης και τροποποίησης των άγονων γραμμών εξετάζουν τα υπουργεία Μεταφορών και Ναυτιλίας.

Το υπουργείο Μεταφορών ανέθεσε στο «Ελληνικό Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.)» την εκτέλεση του έργου «Αποτίμηση Κρατικών επιχορηγήσεων και πολιτικών παροχής δημόσιων υπηρεσιών επιβατικών Μεταφορών, με όλα τα μέσα. Αξιολόγηση αποτελεσμάτων περιόδου 2013 – 2016 και υποστήριξη προγραμματισμού για τα έτη 2016 – 2020».

«Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουμε παρουσιάσει το Ενιαίο Σχέδιο Συνδυασμένων Μεταφορών, χερσαίων, αεροπορικών, ακτοπλοϊκών και σιδηροδρομικών. Αυτό είναι μία έλλειψη στην ελληνική πολιτεία, την οποία τρέχουμε να καλύψουμε και αυτά κινούνται σε θετική κατεύθυνση», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές σημείωσε ότι εξετάζεται η δυνατότητα νησιωτικοί δήμοι, με κάποια προνόμια, να μπορούν να αναπτύξουν ακτοπλοϊκή δραστηριότητα, κυρίως τοπικής κλίμακας.

«Με την Ένωση Ακτοπλόων έχουμε άριστη συνεργασία, ειλικρινή και όσα ζητήματα τίθενται, τίθενται με καθαρούς όρους και όχι κάτω από το τραπέζι και τίθενται και δημοσίως, σε πολύ δημιουργικές συζητήσεις, ακριβώς γιατί είναι ειλικρινείς, δεν κάνουμε παιχνίδια επιλογών συμφερόντων», σχολίασε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι επιδίωξη αποτελεί η καλύτερη κάλυψη των νησιών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο