ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΕξαγωγή ελληνικής τεχνογνωσίας στην κρουαζιέρα στο κινεζικό λιμάνι Qingdao

Εξαγωγή ελληνικής τεχνογνωσίας στην κρουαζιέρα στο κινεζικό λιμάνι Qingdao

Με στόχο την ανάπτυξη της κρουαζιέρας σε διμερές επίπεδο, στελέχη της Δημοτικής Αρχής του λιμανιού της πόλης Qingdao (Τζιντάο) επισκέφτηκαν τον γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστο Λαμπρίδη, επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο αναπληρωτής γραμματέας Wan Jianzhong.

Το λιμάνι της Τζιντάο αποτελεί το 3ο μεγαλύτερο λιμάνι της Κίνας, με σημαντική εμπορευματική κίνηση, η οποία το κατατάσσει στην 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη για την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Η επιβατική κίνηση είναι πολύ μικρότερη και η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Ελλάδα με στόχο να ερευνήσει δυνατότητες συνεργασίας με ελληνικά λιμάνια και κυρίως με τον Πειραιά στον τομέα της κρουαζιέρας.

Ο κ. Λαμπρίδης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις αρμοδιότητες του υπουργείου ΝΑΝΠ σχετικά με την κρουαζιέρα, την δομή του ελληνικού λιμενικού συστήματος και τον τρόπο επιχειρηματικής λειτουργίας των μεγάλων ελληνικών λιμένων.

Ο γενικός γραμματέας τόνισε ιδιαίτερα την πρόθεση του υπουργείου να προωθήσει την ανάπτυξη των 10 περιφερειακών Οργανισμών Λιμένων με την μέθοδο των υποπαραχωρήσεων.

Για το θέμα της συνεργασίας στον τομέα ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο λιμάνι Τζιντάο τονίστηκε ότι τυχόν συνεργασία με οιοδήποτε ελληνικό λιμάνι θα πρέπει να είναι αντικείμενο διμερούς συνεργασίας μεταξύ Qingdao και του συγκεκριμένου ελληνικού λιμανιού, δηλαδή του Φορέα Διαχείρισής του.

Ο κ. Λαμπρίδης ανέλαβε να ενημερώσει τους Φορείς Διαχείρισης Λιμένων, την ΕΛΙΜΕ και τους φορείς κρουαζιέρας για το ενδιαφέρον του λιμένα Τζιντάο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο