ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΕπένδυση 70 εκατ. από την EBRD σε δίκτυο μαρίνων σε Ελλάδα, Κροατία, Τουρκία, μέσω της D Marinas

Επένδυση 70 εκατ. από την EBRD σε δίκτυο μαρίνων σε Ελλάδα, Κροατία, Τουρκία, μέσω της D Marinas

Στη μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, επένδυση μετοχικού κεφαλαίου στον τομέα του τουρισμού προχώρησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD).

Η Ευρωπαϊκή τράπεζα προχώρησε στην υπογραφή επενδυτικών συμφωνιών, για να καταστεί μέτοχος στην D Marinas BV, εταιρεία διαχείρισης ενός δικτύου 10 μαρίνων σε Κροατία, Ελλάδα και Τουρκία, που λειτουργεί υπό την επωνυμία D -Marin.

Ειδικότερα, η EBRD θα επενδύσει 70 εκατ. ευρώ για την απόκτηση μεριδίου περίπου 25%. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών σχεδίων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης δραστηριοτήτων διαχείρισης μαρίνας, περαιτέρω εξαγορών και απομόχλευσης.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η D Marinas B.V. είναι το μεγαλύτερο και μοναδικό διεθνές δίκτυο μαρίνων στην ανατολική Μεσόγειο, προσφέρει περίπου 8.000 θέσεις ελλιμενισμού.

Ο τελικός δικαιούχος της εταιρείας είναι η Doğuş Holding A.S., από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας και μακροχρόνιος εταίρος της EBRD.

Η επέκταση της εταιρείας θα στηρίξει την ανάπτυξη του τοπικού τουριστικού τομέα, θα προωθήσει την ανάπτυξη και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Τα κεφάλαια τεχνικής συνεργασίας που παρέχονται από το Ειδικό Ταμείο Εγγυήσεων της EBRD θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων κατάρτισης και ευκαιριών μάθησης που βασίζονται στην εργασία για τους νέους και τις γυναίκες.

Η επένδυση εντάσσεται στο νέο Περιβαλλοντικό Πλαίσιο Τουρισμού της EBRD για την Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο στοχεύει στη στήριξη του κατά τόπους τοπικού τουριστικού τομέα, ώστε να αναπτυχθεί και να αναβαθμιστεί μέσω επενδύσεων σε ξενοδοχεία και παρόχους τουρισμού.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο