ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΕπίδοση ρεκόρ πέτυχε εφέτος η Cosco στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά. Στο 11μηνο διακινήθηκαν ήδη 4 εκατ. εμπορευματοκιβώτια

Επίδοση ρεκόρ πέτυχε εφέτος η Cosco στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά. Στο 11μηνο διακινήθηκαν ήδη 4 εκατ. εμπορευματοκιβώτια

Επίδοση ρεκόρ στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ πέτυχε εφέτος η Cosco.

Ήδη στο 11μηνο η Cosco διακίνησε 3,99 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, ξεπερνώντας την περσινή ετήσια διακίνηση των 3,7 εκατ. εμπορευματοκιβωτίων.

Αυτό σημαίνει ότι η Cosco σημείωσε νέο ρεκόρ, το οποίο θα συγκεκριμενοποιηθεί στα τέλη Δεκεμβρίου (ίσως ξεπεράσει τα 4,3 εκατ. εμπορευματοκιβώτια).

Στο 11μηνο του έτους η αύξηση είναι της τάξης του 18,3%, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Αντίστοιχα, τον Νοέμβριο διακινήθηκαν 350,6 χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια, σημειώνοντας άνοδο 10,7% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2017.

Σήμερα, ο Πειραιάς κατατάσσεται στην 7η θέση μεταξύ των 20 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών λιμανιών στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων.

Αντίστοιχα, σε παγκόσμιο επίπεδο (Lloyd’s List Global Ports Top 100), καταλαμβάνει την 37η θέση, από την 44η το 2016.

Πλέον, με την ολοκλήρωση των έργων στον προβλήτα ΙΙΙ, στις αρχές του 2019, η συνολική χωρητικότητα των προβλητών I του ΟΛΠ και ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco θα αυξηθεί σε 7,2 εκατομμύρια κοντέινερς (TEUS).

Β. Βεγιάζη

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • Ρεκόρ στα κουτιά σπάει …καμμία αύξηση όμως στους εργαζόμενους και καμμία εξέλιξη ,εκτός βέβαια από τα “δικά τους ” παιδιά …

    26 Δεκεμβρίου, 2018

Αφήστε ένα σχόλιο