ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΕπαναλειτουργεί το λιμάνι της Κω, εγκρίθηκαν 8 εκατ. για τα υπολειπόμενα κτιριακά έργα

Επαναλειτουργεί το λιμάνι της Κω, εγκρίθηκαν 8 εκατ. για τα υπολειπόμενα κτιριακά έργα

Την παράδοση του λιμανιού της Κω σε χρήση και λειτουργία, από την Κυριακή 13 Αυγούστου, ανακοίνωσε από το νησί, όπου βρίσκεται για την επιθεώρηση της πορείας των αναγκαίων έργων υποδομής μετά τον πρόσφατο σεισμό, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Η επισκευή της  προβλήτας, που είχε υποστεί τις μεγαλύτερες ζημίες από τον σεισμό, που έπληξε το νησί, έγινε σε χρόνο ρεκόρ, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, «οι αναγκαίες μελέτες και οι υπογραφές των απαιτούμενων συμβάσεων έγιναν ταχύτατα και από την εκκίνηση των έργων, το λιμάνι παραδίδεται σε λειτουργία στους πολίτες της Κω, τους τουρίστες και τους επισκέπτες σε διάστημα μόλις 10 ημερών».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι  θα γίνουν όλες οι απαραίτητες  εργασίες για τη συνολική αποκατάσταση του λιμένα από το Σεπτέμβριο, ενώ τόνισε ότι ήδη έχουν εγκριθεί από το ΠΔΕ κονδύλια της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ για τα υπολειπόμενα έργα σε κτιριακές υποδομές και άλλες εγκαταστάσεις.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο