ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΗ αξιοποίηση κάθε περιφερειακού λιμένα θα εξετάζεται ξεχωριστά, δήλωσε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας

Η αξιοποίηση κάθε περιφερειακού λιμένα θα εξετάζεται ξεχωριστά, δήλωσε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας

Τις προθέσεις του σχετικά με την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων παρουσίασε σήμερα ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης, σε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου, σημείωσε ότι «κάθε λιμάνι θα εξετάζεται ξεχωριστά», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και της ολικής παραχώρησης (πώληση πλειοψηφικού ποσοστού λιμένων, όπως σε ΟΛΠ και ΟΛΘ).

Ωστόσο, ο νέος υπουργός ξεκαθάρισε ότι, ανά περιπτώσεις και εφόσον αποδεικνύεται από τις σχετικές μελέτες, θα μπορεί να εφαρμοστεί και το μοντέλο των υπο-παραχωρήσεων δραστηριοτήτων.

Ουσιαστικά, ο υπουργός Ναυτιλίας εμφανίστηκε ανοιχτός σε κάθε μοντέλο αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων (πώληση μετοχών, υπο-παραχωρήσεις), εφόσον αυτό προκρίνεται από τα αποτελέσματα των σχετικών μελετών.

Σημειώνεται ότι η κυριότητα των 10 περιφερειακών λιμένων έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και ότι, για το επόμενο διάστημα, ήταν προγραμματισμένη η προκήρυξη των διαγωνισμών για την υπο-παραχώρηση των λιμένων της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

Φ.Φωτ. 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο