ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑ«Η είσοδος της Cosco στον Πειραιά δεν είναι σε βάρος του ΟΛΘ», υποστήριξε ο Κινέζος πρέσβης

«Η είσοδος της Cosco στον Πειραιά δεν είναι σε βάρος του ΟΛΘ», υποστήριξε ο Κινέζος πρέσβης

Η κινεζική επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά είναι προς όφελος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και όχι σε βάρος του.

Αυτό σημείωσε ο πρέσβης της Κίνας Zou Xiaoli, σε συνάντηση εργασίας στη Θεσσαλονίκη, εν όψει του 2ου Ελληνοκινεζικού Φόρουμ, υποστηρίζοντας ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι αυτό που μπορεί να αναπτύξει τη διακίνηση φορτίων μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Αιγαίου.

Επίσης, τόνισε ότι με την Ελλάδα και δη, με τη βόρεια Ελλάδα ανοίγονται δυνατότητες επιχειρηματικών συνεργασιών και επενδύσεων σε διάφορα πεδία, όπως η ενέργεια, η γούνα, ο ορυκτός πλούτος, οι μεταφορές, η ενέργεια και ο τουρισμός.

Εξέφρασε, μάλιστα, την ελπίδα η σιδηροδρομική σύνδεση Ουγγαρίας – Σερβίας, στην οποία εμπλέκονται κινεζικές εταιρείες, να επεκταθεί μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας σημείωσε ότι έπειτα από «σημαντικές πολιτικές επαφές», που αναμένονται μέσα στην άνοιξη, θα υπάρξει «επιτάχυνση σημαντικών κινεζικών επενδύσεων».

Ειδικότερα, ανέφερε πως, μέσα στην άνοιξη, θα γίνουν επαφές με το αρμόδιο κινεζικό κυβερνητικό όργανο για επενδύσεις στο εξωτερικό, ενώ η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο φόρουμ που οργανώνει ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping, τον Μάιο, σε επίπεδο αρχηγών κρατών, το οποίο αναφέρεται στις χώρες του «δρόμου του μεταξιού».

«Η στρατηγική της Κίνας για τον νέο δρόμο του μεταξιού και η ελληνική στρατηγική για την ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια μπορούν να συνδυαστούν άριστα, μπορούν να έχουν πάρα πολλές συνέργειες και να αποβούν προς όφελος και των δύο λαών», είπε ο κ. Πιτσιόρλας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο