ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠτώση 14% στα εμπορευματοκιβώτια των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά τον Ιανουάριο

Πτώση 14% στα εμπορευματοκιβώτια των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά τον Ιανουάριο

Η ανισορροπία στο θαλάσσιο εμπόριο και τα lockdown στην Ευρώπη, εξαιτίας της πανδημίας συνεχίζουν να επηρεάζουν αρκετά λιμάνια.

Τον Ιανουάριο, η πτώση των εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ που διαχειρίζεται η ΣΕΠ (PCT) στον Πειραιά ανήλθε στο 14%, καθώς διακινήθηκαν 363,7 χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια, έναντι 423 χιλιάδων πέρσι.

Μέρος της πτώσης, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οφείλεται και στην απεργία των πλοηγών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για διατάξεις νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας.

Συνολικά, στα container terminals που διαθέτει συμμετοχή η China Cosco Shipping, ο Ιανουάριος έκλεισε με άνοδο 2,7%, εάν και στα terminals εκτός Κίνας η διακίνηση κινήθηκε πτωτικά 2%.

Η εικόνα του 2020 στον Πειραιά

Σημειώνεται ότι πέρσι και στο σύνολο του έτους, οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ διακίνησαν 4,89 εκατ. εμπορευματοκιβώτια έναντι 5,15 εκατ. το 2019, σημειώνοντας πτώση 5,1%.

Συνολικά, το λιμάνι του Πειραιά (προβλήτες Ι, ΙΙ και ΙΙΙ) διακίνησε περί τα 5,43 εκατ. εμπορευματοκιβώτια το 2020, έναντι σχεδόν 5,65 εκατ. το 2019, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 3,8%. 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο