ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΗ πρώτη δήλωση του Γ. Πλακιωτάκη ως νέου υπουργού Ναυτιλίας: Να καταστεί η ελληνική ναυτιλία ατμομηχανή της εθνικής οικονομίας

Η πρώτη δήλωση του Γ. Πλακιωτάκη ως νέου υπουργού Ναυτιλίας: Να καταστεί η ελληνική ναυτιλία ατμομηχανή της εθνικής οικονομίας

Την πρώτη του δήλωση ως υπουργός Ναυτιλίας έκανε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, σημειώνοντας ότι θα καταβάλλει «κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να καταστεί η ελληνική ναυτιλία ατμομηχανή της εθνικής οικονομίας με ισχυρό ρόλο και φωνή, στα παγκόσμια ναυτιλιακά δρώμενα».

Στην σχετική δήλωσή του ανέφερε, ακόμη, ότι ευχαριστεί από καρδιάς τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, αναθέτοντάς του την ευθύνη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πλακιωτάκης ήταν μεταξύ των φαβορί για την ανάληψη του υπουργείου Ναυτιλίας, όντας ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος.

Πέρα από τον κ. Πλακιωτάκη, χθες ακούστηκαν τα ονόματα του Μ. Βαρβιτσιώτη, αλλά και του Μ. Βορίδη.

Το «ακανθώδες» ζήτημα με το master plan του ΟΛΠ, η ανανέωση του στόλου της ακτοπλοΐας, η αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων, η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στην ποντοπόρο ναυτιλία, η ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης και η μετατροπή του Πειραιά σε ναυτιλιακό κέντρο συνιστούν μερικά από τα κυριότερα ζητήματα που θα αντιμετωπίσει ο νέος υπουργός.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο