ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΗ MAERSK αναμένει μεγαλύτερα λειτουργικά κέρδη. Παράλληλα, δρομολογεί 2.000 απολύσεις

Η MAERSK αναμένει μεγαλύτερα λειτουργικά κέρδη. Παράλληλα, δρομολογεί 2.000 απολύσεις

Καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα αναμένει η MAERSK, η οποία ελέγχει το 17% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου.

Η δανέζικη εταιρεία, ενημερώνοντας τους οικονομικούς αναλυτές, τόνισε ότι αναμένει μεγαλύτερα λειτουργικά κέρδη (EBITDA), από όσα είχε αρχικά προβλέψει.

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία, εκτιμά μη ελεγμένα έσοδα 9,9 δισ. δολ. και EBITDA, πριν από την αναδιάρθρωση και το κόστος ολοκλήρωσης, 2,4 δισ. δολ. για το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι οι θαλάσσιοι όγκοι μειώθηκαν κατά περίπου 3% το τρίτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Επίσης, αναμένει να αναλάβει κόστος αναδιάρθρωσης περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2020, σε συνάρτηση με τις 2.000 απολύσεις στον τομέα Ocean and Logisitics & Services που ανακοινώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου.

«Λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα, το τρίτο τρίμηνο του 2020 και την τρέχουσα δυναμική των κερδών που βλέπουμε σε όλες τις επιχειρήσεις, το πλήρες έτος 2020, το EBITDA αναμένεται τώρα στα 7,5 – 8,0 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ πριν το κόστος αναδιάρθρωσης και ολοκλήρωσης (προηγουμένως 6,0 – 7,0 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ)», υπογραμμίζει η εταιρεία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο