ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΙσχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Επίσκεψη της πρέσβειρας της Αυστραλίας

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Επίσκεψη της πρέσβειρας της Αυστραλίας

Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) παραβρέθηκε, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής της στην Θράκη, η πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα Kate Logan.

Στα γραφεία του ΟΛΑ, την πρέσβειρα υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αλέξανδρος Παπαχρήστου, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Χρήστος Γκαζέπης και άλλα στελέχη του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν στην κα Logan τα σχέδια του Οργανισμού για την αναβάθμιση του λιμένα και αναλύθηκαν τα συγκριτικά – ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του λιμένα, καθώς και της ευρύτερης περιοχής.

Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Αυστραλίας στον Λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Από τη πλευρά της, η κα Logan αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις των δύο χωρών, ενώ δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις θετικές εντυπώσεις από την επίσκεψή της.

Ακόμα, έδειξε ενδιαφέρον για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και εξέφρασε την άποψη πως θα μπορούσε να επωφεληθεί πολύ από την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης με το νησί της Λήμνου, σε ότι αφορά ειδικότερα το ενδιαφέρον Αυστραλών τουριστών.

Συμφωνήθηκε, οι δύο πλευρές να παραμείνουν σε επαφή και να συμβάλλουν αμοιβαία στην προώθηση των φιλικών σχέσεων και στην συνεργασία των δύο λαών και στην περαιτέρω ανταλλαγή εμπειριών προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του εμπορίου και των επενδύσεων στην χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι, πρόσφατα, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, επισημαίνοντας ότι «είναι ένας φανταστικός οικονομικός πόρος. Βλέπεις αυτό το λιμάνι, βλέπεις τη γεωγραφική θέση του και συνειδητοποιείς πόσο αχρησιμοποίητο οικονομικό δυναμικό υπάρχει σε αυτές τις εγκαταστάσεις».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο