ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΚατόπιν προτροπής Αλ. Τσίπρα, προτεραιότητα για το υπ. Ναυτιλίας η ναυπηγοεπισκευή

Κατόπιν προτροπής Αλ. Τσίπρα, προτεραιότητα για το υπ. Ναυτιλίας η ναυπηγοεπισκευή

Κατόπιν προτροπής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προτεραιότητα για το υπουργείο Ναυτιλίας αποτελεί η αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευής, όπως ανέφερε ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του υπουργείου.

«Ο Πρωθυπουργός έθεσε, ως προτεραιότητα, όταν μου ανέθετε το χαρτοφυλάκιο της ναυτιλίας, την ναυπηγοεπισκευή», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής, σημειώνοντας ότι το υπουργείο Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και τον υφυπουργό Στ. Πιτσιόρλα, αναλαμβάνουν σχετικές πρωτοβουλίες

Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά τον Σκαραμαγκά, μαζί με το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και το υπουργείο Άμυνας, διεξάγονται ενέργειες για την αποδέσμευση των «βαρών» της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ, δηλαδή των παράνομων κρατικών ενισχύσεων.

Προσπάθειες ενίσχυσης γίνονται και για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, ενώ στον Πειραιά, διεξάγονται συζητήσεις με την Cosco για την μεγιστοποίηση του δημόσιου οφέλους από τον ερχομό των δεξαμενών της.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, πρέπει να έρθουν οι δεξαμενές της Cosco, γιατί ήδη είμαστε προ των πυλών της λεγόμενης «πράσινης» ενέργειας, δηλαδή της κατασκευής πλοίων «πράσινης» ενέργειας, αλλά και της μετατροπής πλοίων πιο φιλικών στο περιβάλλον, λόγω κοινοτικών οδηγιών.

Ξέχωρα των ανωτέρω, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι υπάρχουν κι άλλες ευκαιρίες για τον εγχώριο ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να συντηρεί το στόλο του Λιμενικού Σώματος, αλλά και άλλων στόλων, όπως του Αμερικανικού που βρίσκεται στη Μεσόγειο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο