ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΚρίσιμη συνεδρίαση της ΕΣΑΛ για το master plan του ΟΛΠ. «Oι αποφάσεις της δεν μπορεί και δεν πρέπει να προκαταλαμβάνονται», αναφέρει το υπ. Ναυτιλίας

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΣΑΛ για το master plan του ΟΛΠ. «Oι αποφάσεις της δεν μπορεί και δεν πρέπει να προκαταλαμβάνονται», αναφέρει το υπ. Ναυτιλίας

Κορυφώνεται η αγωνία για το master plan του ΟΛΠ. Αύριο (19/2) το πρωί είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) για το master plan του Οργανισμού.

Το master plan του ΟΛΠ παρουσιάστηκε στις αρχές του 2018 και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται οι υποχρεωτικές επενδύσεις του καλείται να υλοποιήσει η Cosco, έπειτα από την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού του ΟΛΠ και σειρά προαιρετικών.

Εάν και η δημόσια διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί εδώ και μήνες, εντούτοις το master plan δεν έχει εγκριθεί.

Σε αυτό το σημείο, εκφράζονται ποικίλες απόψεις, σχετικά με τις αιτίες της καθυστέρησης. Οι Κινέζοι μέτοχοι του ΟΛΠ μιλούν για κωλυσιεργία του ελληνικού δημοσίου, τονίζοντας ότι το master plan είναι “ένα και αδιαίρετο”, το ελληνικό δημόσιο για ελλιπές φάκελο και για ιεράρχηση των επενδύσεων. 

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας, «είναι θετική η προσέγγιση του υπουργείου στην υλοποίηση επενδύσεων που θα οδηγήσουν  στην ανάπτυξη του λιμανιού».

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, «σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο σημειώνει ότι, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής λιμενικής πολιτικής, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η προστιθέμενη αξία των επενδύσεων στην τοπική οικονομία, καθώς και η ανάγκη αρμονικής  συνύπαρξης των λειτουργιών του λιμανιού με τις ανάγκες της πόλης  και της τοπικής κοινωνίας. Το υπουργείο Ναυτιλίας θυμίζει ότι η ΕΣΑΛ είναι πολυμελές όργανο, οι αποφάσεις του οποίου δεν μπορεί και δεν πρέπει να προκαταλαμβάνονται».

Φ. Φωτ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο