ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΛύσεις στα συνταξιοδοτικά θέματα των ναυτικών προωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας

Λύσεις στα συνταξιοδοτικά θέματα των ναυτικών προωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Πρόεδρο του Ν.Α.Τ. κ. Ανδρέα Κομματά, καθώς και αντιπροσωπεία ναυτεργατικών σωματείων, αποτελούμενη από τους Προέδρους της ΠΕΠΕΝ κ. Εμμανουήλ Τσικαλάκη, της ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ κ. Ελευθέριο Μπαρμπαρούση, της ΠΕΑΘΕΝ κ. Ελευθέριο Σαριδάκη, της ΠΕΕΜΑΓΕΝ κ. Γεώργιο Αντωνόπουλο και τον Γραμματέα της ΠΕΝΕΝ κ. Χρήστο Βιτουλαδίτη για την συζήτηση των θεμάτων σχετικά με την επιτάχυνση της απονομής της κύριας σύνταξης των ναυτικών.

Στη συνάντηση συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Διοικητής του ΕΦΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης και η Γενική Διευθύντρια κα Ελένη Νιαρχάκου.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε αναλυτική καταγραφή της διαδικασίας συνταξιοδότησης των ναυτικών και εντοπίσθηκαν τα προβλήματα που συντελούν στην καθυστερημένη απονομή των κύριων συντάξεών τους.

Μετά από ευρύ διάλογο και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αποφασίσθηκε, όπως υπάρξει άμεσα ενίσχυση με προσωπικό, τόσο του ΝΑΤ, όσο και της αρμόδιας Διεύθυνσης Εργασίας του Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η εφεξής  άμεση προώθηση από τον ΕΦΚΑ στο ΝΑΤ των ηλεκτρονικών αιτημάτων συνταξιοδότησης, η διαλειτουργικότητα της βάσης δεδομένων του ΝΑΤ με τον ΕΦΚΑ και το ΥΝΑΝΠ, καθώς και η προώθηση των αναγκαίων νομοθετικών μέτρων για παλαιές αιτήσεις απονομής συντάξεων λόγω χηρείας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο