ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΜακροπρόθεσμα, ο λιμένας Μεστών Χίου μπορεί να αποτελέσει τον κεντρικό λιμένα του νησιού, υποστηρίζει ο γ.γ. του υπ. Ναυτιλίας

Μακροπρόθεσμα, ο λιμένας Μεστών Χίου μπορεί να αποτελέσει τον κεντρικό λιμένα του νησιού, υποστηρίζει ο γ.γ. του υπ. Ναυτιλίας

Σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρα,  πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμένα Μεστών Χίου με το λιμάνι του Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και σε συνέχεια διερευνητικών συζητήσεων των πολιτικών και παραγωγικών φορέων του νησιού με ακτοπλοϊκές εταιρείες, μεταφέρθηκε στην πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ το κοινό αίτημα να παρέμβει θεσμικά, προκειμένου σε ένα εκ των δρομολογίων το πλοίο από τον Πειραιά να προσεγγίζει στο λιμένα των Μεστών, αντί του Κεντρικού λιμένα Χίου, τόσο κατά τη θερινή, όσο και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Στην τοποθέτησή του, ο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας επιφυλάχτηκε ως προς το προτεινόμενο αίτημα, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό  θα εξεταστεί ενδελεχώς με την έναρξη της επόμενης δρομολογιακής περιόδου, λόγω του μεγάλου αριθμού εισιτηρίων που έχουν ήδη πωληθεί στη γραμμή.

Κατά το διάλογο που ακολούθησε, ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα ενθαρρύνει την εν λόγω πρωτοβουλία, διαβιβάζοντας το αίτημα στις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Στο περιθώριο της συζήτησης ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τους τοπικούς φορείς να διερευνήσουν τη δυνατότητα μακροπρόθεσμα ο λιμένας Μεστών Χίου να αποτελέσει τον Κεντρικό λιμένα του νησιού.

Επιπλέον, σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή, συμφωνήθηκε να διαβιβαστεί η πρόταση στη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, προκειμένου να εξακριβωθεί, εάν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας, αφού όμως,  προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία της Χίου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο