ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΜείωση ΦΠΑ και αύξηση των κονδυλίων στις άγονες γραμμές τα «αντίμετρα» για την μη άνοδο της τιμής των εισιτηρίων

Μείωση ΦΠΑ και αύξηση των κονδυλίων στις άγονες γραμμές τα «αντίμετρα» για την μη άνοδο της τιμής των εισιτηρίων

Για τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να μην υπάρξει επιβάρυνση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από τα αυξημένα κόστη των καυσίμων για τα πλοία που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2020, μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος, o κ. Πλακιωτάκης είπε «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο με σημαντικές εξελίξεις από 1η Ιανουαρίου 2020.

Μας απασχολεί η επάρκεια και η ασφάλεια του καυσίμου, αλλά και η επιβάρυνση που θα είναι περίπου 200 ευρώ ανά τόνο. Αν δεν ληφθούν μέτρα, σίγουρα θα υπάρχει αύξηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων» .

«Είμαστε σε επαφή με τα θεσμικά όργανα της ακτοπλοΐας, ώστε να μην έχουμε αυξήσεις. Επεξεργαζόμαστε λύσεις, γιατί δεν θέλουμε να επωμιστεί το κόστος ο Έλληνας πολίτης.

Μια λύση είναι η μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και επιπλέον εξετάζουμε αύξηση των κονδυλίων στις άγονες γραμμές, συν ένα βελτιωμένο πλαίσιο προκήρυξης των άγονων γραμμών», συμπλήρωσε.

Ειδικά, δε, για το νέο πλαίσιο των αγόνων γραμμών ο υπουργός Ναυτιλίας διευκρίνισε ότι «θα προβλέπει καλύτερα πλοία και πλοίο αντικατάστασης», ενώ οι άγονες γραμμές «θα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και όχι από τον προϋπολογισμό του υπ. Ναυτιλίας».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο