ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΜε μικτό πρόσημο κινείται η κρουαζιέρα στον ΟΛΠ: Μειώθηκαν οι επιβάτες διέλευσης, αλλά αυξήθηκε το homeporting

Με μικτό πρόσημο κινείται η κρουαζιέρα στον ΟΛΠ: Μειώθηκαν οι επιβάτες διέλευσης, αλλά αυξήθηκε το homeporting

Μικτό πρόσημο κατέγραψε η διακίνηση επιβατών κρουαζιέρας, κατά το α’ εξάμηνο του 2018, στον ΟΛΠ.

Η διακίνηση επιβατών από-επιβίβασης (homeport) κατέγραψε αύξηση 2,8%, ενώ η διακίνηση επιβατών διέλευσης κατέγραψε μείωση 17,5%.

Ως αποτέλεσμα, το συνολικό επιβατικό έργο κρουαζιέρας, κατά το εξεταζόμενο εξάμηνο, μειώθηκε κατά 12,1%, περίπου σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2017, από 377.603 σε 336.712 επιβάτες.

«Η μείωση στους επιβάτες διέλευσης είναι αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης και προσφοράς κρουαζιέρων συνολικά στην ανατολική Μεσόγειο, ως αποτέλεσμα της γεωπολιτικής αστάθειας που επικρατεί σε ορισμένες χώρες της περιοχής», αναφέρουν στελέχη του Οργανισμού.

Αντίθετα, η έστω και μικρή αύξηση των επιβατών απο-επιβίβασης (από 124.254 το 2017, σε 127.732 το 2018) οφείλεται, σύμφωνα με τον ΟΛΠ, στη βελτίωση των υπηρεσιών, ώστε οι εταιρείες με μακροπρόθεσμη στρατηγική στην περιοχή να συνεχίσουν να προσφέρουν δρομολόγια από τον Πειραιά, με ενισχυμένο αριθμό προσεγγίσεων εντός της Ελλάδος.

Σε επίπεδο εσόδων, ο τομέας της κρουαζιέρας παρουσίασε μείωση, καθώς στο α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους ανήλθαν στα 3,86 εκατ. ευρώ, έναντι 4,29 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Β. Βεγιάζη

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο