ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΚατέπλευσε στο Πειραιά η νέα πλωτή δεξαμενή, με μεταφορική ικανότητα 80.000 τόνων

Κατέπλευσε στο Πειραιά η νέα πλωτή δεξαμενή, με μεταφορική ικανότητα 80.000 τόνων

Με το εξειδικευμένο πλοίο μεταφορών “XIN GUANG HUA” της Cosco Shipping κατέπλευσε, σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά η νέα πλωτή δεξαμενή «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΙΙΙ».

Η πλωτή δεξαμενή, ανυψωτικής ικανότητας 22.000 τόνων, μπορεί να εξυπηρετήσει πλοία μέχρι 240 μ. μήκος, 35 μ. πλάτος, μεταφορικής ικανότητας 80.000 τόνων (PANAMAX), διαθέτοντας σύγχρονο εξοπλισμό γερανών.

Η νέα πλωτή δεξαμενή επεκτείνει τις υπάρχουσες υποδομές, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων πλοίων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Η νέα δεξαμενή, μετά και τις απαραίτητες δοκιμές, αναμένεται να τεθεί σύντομα σε επιχειρησιακή λειτουργία, αφού ολοκληρώνονται οι απαραίτητες εργασίες που προβλέπονται (εκβάθυνση της λιμενολεκάνης, τοποθέτηση ναυδέτων ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές, νέες εγκαταστάσεις δικτύων κλπ.)

Επιπλέον, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης υποδομών όπως:

-Αναβάθμιση κρηπιδότοιχου.
-Ανακατασκευή δαπέδων.
-Επισκευή /ανακατασκευή σιδηροτροχιών.
-Βελτίωση Η/Μ εγκαταστάσεων και δικτύων.

Οι συνολικές επενδύσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης και βρίσκονται σε εξέλιξη στη ΝΕΖ Περάματος θα ξεπεράσουν τα 55 εκατ. ευρώ και θα μετατρέψουν το λιμάνι του Πειραιά σε κόμβο ναυπηγοεπισκευής στην Ανατολική Μεσόγειο, στοχεύοντας στην προσέλκυση περισσότερων πλοίων ανά έτος.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο