ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΝ. Σαντορινιός: Υποδομές και ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών στο επίκεντρο του πολιτικού σχεδιασμού

Ν. Σαντορινιός: Υποδομές και ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών στο επίκεντρο του πολιτικού σχεδιασμού

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κάρπαθο, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός συμμετείχε σε σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς του νησιού, καθώς και με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακής τα οποία στελεχώνουν το Λιμεναρχείο Καρπάθου.

Αρχικά, ο αν. υπουργός, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Καρπάθου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη Λιμενάρχη, Υποπλοίαρχο Κασωτάκη Ευανθία, αλλά και με τα στελέχη που αποτελούν την οργανική δύναμη του Λιμεναρχείου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα στελέχωσης της δομής αλλά και στην επιχειρησιακή δυνατότητα που έχει η μονάδα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καρπάθου, Ηλία Λάμπρου, του Επάρχου Καρπάθου – Κάσου Γιάννη Μηνατσή, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Νισύριου καθώς των προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και Δημοτικών Συμβούλων του νησιού.

Παρουσιάστηκαν τα λειτουργικά προβλήματα του λιμανιού και συζητήθηκε η επικείμενη εισαγωγή του θέματος στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, απευθυνόμενος στους φορείς της Τ.Α. του νησιού υπογράμμισε «Οι θετικές νησιωτικές πολιτικές που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι πλέον ορατές στην καθημερινότητα του νησιώτη, δημιουργώντας τις βάσεις για την επανέναρξη της ανάπτυξης των νησιωτικών τόπων.

Οι υποδομές αλλά και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών είναι στο επίκεντρο του πολιτικού σχεδιασμού μας έχοντας σαν σκοπό την τουριστική τόνωσή τους αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο