ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΟι θαλάσσιοι μεταφορείς (liners) ενδέχεται να χάσουν έως και 23 δισ. δολ., το 2020, εξαιτίας των «κενών» δρομολογίων

Οι θαλάσσιοι μεταφορείς (liners) ενδέχεται να χάσουν έως και 23 δισ. δολ., το 2020, εξαιτίας των «κενών» δρομολογίων

Απώλειες έως και 23 δισ. δολαρίων θα μπορούσε να καταγράψει, το 2020, η βιομηχανία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το «The LoadStar», η ζήτηση για ενοποιημένες-συγχωνευμένες υπηρεσίες ναυτιλιακής μεταφοράς εμπορευμάτων έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση, λόγω της οικονομικής καταστροφής που προκάλεσε παγκοσμίως ο ιός Covid-19.

Παράλληλα, νεότερη έρευνα του SeaIntelligence Consulting επισημαίνει ότι οι “καλύτεροι” carriers μπορούν να ελπίζουν ότι εφέτος ο όγκος εμπορευματοκιβωτίων θα μειωθεί κατά 10% εν συγκρίσει με το 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος του SeaIntelligence Consulting, Alan Murphy, προσθέτει ότι «στην περίπτωση αυτή, τα κέρδη τους θα μειωθούν κατά 6 δισ. δολ. σε σχέση με το 2019.

Στη χειρότερη περίπτωση, οι carriers θα μειώσουν τις τιμές των ναύλων στα αντίστοιχα επίπεδα με αυτά που είχαν καταγραφεί κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2009. Στην περίπτωση αυτή, οι μεταφορείς θα χάσουν συνολικά το εντυπωσιακό ποσό των 23 δισ. δολαρίων».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο