ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠαραγγελία 6 ultra large πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, δυναμικότητας 23.500+ TEU, από τη Hapag-Lloyd

Παραγγελία 6 ultra large πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, δυναμικότητας 23.500+ TEU, από τη Hapag-Lloyd

Στην παραγγελία 6 ultra large πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προχώρησε η γερμανική Hapag-Lloyd.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Η κατασκευή των πλοίων δυναμικότητας 23.500+ TEU θα γίνει στο κορεάτικο ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, με την παράδοσή της να υπολογίζεται το διάστημα μεταξύ Απριλίου – Δεκεμβρίου του 2023.

Τα πλοία θα ενταχθούν στις διαδρομές Ευρώπης – Άπω Ανατολής και αυξάνοντας σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της Hapag-Lloyd.

Επίσης, στο πλαίσιο της στρατηγικής αειφορίας της Hapag-Lloyd, τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με μηχανές υψηλής πίεσης dual-fuel (δηλ. διπλού καυσίμου), που θα λειτουργούν τόσο με LNG, όσο και με εναλλακτικά ή συμβατικά ναυτιλιακά καύσιμα.

Ο Rolf Habben Jansen, διευθύνων σύμβουλος της Hapag-Lloyd, σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Με την επένδυση σε 6 ultra large πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, όχι μόνο θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε το κόστος των slots και να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας στο εμπόριο μεταξύ Ευρώπης – Άπω Ανατολής, αλλά και να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στον εκσυγχρονισμό του στόλου μας. Επιπλέον, θα μειώσουμε περαιτέρω τις περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις».

Να σημειωθεί ότι, η επένδυση είναι ύψους περίπου 1 δισ. δολ., ενώ σύμφωνα με το ναυτιλιακό κολοσσό η χρηματοδότηση είναι ήδη εξασφαλισμένη.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο