ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠαραλαβή 12 Οχημάτων Στοιβασίας & Μεταφοράς Εμπορευματοκιβωτίων (ΟΣΜΕ) από τον ΟΛΘ

Παραλαβή 12 Οχημάτων Στοιβασίας & Μεταφοράς Εμπορευματοκιβωτίων (ΟΣΜΕ) από τον ΟΛΘ

Δώδεκα Οχήματα Στοιβασίας & Μεταφοράς Εμπορευματοκιβωτίων (ΟΣΜΕ) παραδίδονται σταδιακά, συναρμολογούμενα στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τα οχήματα αυτά αποκτήθηκαν με πρωτοβουλία της νέας διοίκησης του ΟΛΘ, στο πλαίσιο των επενδύσεων σε εξοπλισμό που έχει ανακοινώσει ο Οργανισμός μετά την ανάληψη της εταιρείας από τους νέους επενδυτές.

Ο εξοπλισμός αυτός, που αγοράστηκε από την εταιρεία Konecranes Noell, αναμένεται να βελτιώσει ουσιαστικά την παραγωγικότητα των εργασιών στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ) και την ταχύτητα εξυπηρέτησης των πελατών του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Ο νέος αυτός εξοπλισμός έχει τη δυνατότητα στοιβασίας των εμπορευματοκιβωτίων σε 3 επίπεδα καθ’ ύψος, τεχνική δυνατότητα που δεν διαθέτει ο υφιστάμενος εξοπλισμός.

Επίσης, αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία του Σχεδίου για τη στοιβασία των προς εξαγωγή εμπορευματοκιβωτίων (Ε/Κ) εντός Σ.ΕΜΠΟ, έργο το οποίο θα αλλάξει ουσιαστικά το επίπεδο εξυπηρέτησης της διακίνησης Ε/Κ.

Η διοίκηση του Οργανισμού τονίζει ότι «συνεχίζει με πρόγραμμα και συνέπεια την εκτέλεση του επενδυτικού της προγράμματος, φιλοδοξώντας να υλοποιήσει τον στρατηγικό της στόχο, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να καταστεί κορυφαίο λιμάνι από άποψη εξυπηρέτησης αλλά και τεχνολογικού εξοπλισμού, στη ΝΑ Ευρώπη και τη Βαλκανική».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο