ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠαραμένει «ζωηρό» το ενδιαφέρον 4 σχημάτων για τον ΟΛΘ διατείνεται ο Δ. Μακρής

Παραμένει «ζωηρό» το ενδιαφέρον 4 σχημάτων για τον ΟΛΘ διατείνεται ο Δ. Μακρής

Ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, με την πώληση του 67% που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ και πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 180 εκατ. ευρώ στην πενταετία από το 2017, είναι οι προϋποθέσεις που, εάν εκπληρωθούν, το λιμάνι της πόλης θα εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Μακρής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, από το βήμα του 11ου πολυσυνεδρίου «Καινοτομία και Ανάπτυξη», που διοργανώνει το www.ka-business.gr στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε ότι έχουν γίνει βήματα στις διαπραγματεύσεις με τους τέσσερις υποψήφιους αγοραστές της ΟΛΘ Α.Ε. που έχουν διατηρήσει «ζωηρό» το ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συγκριτικά ιδίως με τέσσερις -πέντε μήνες πριν, ενώ τόνισε ότι, μέσα στις δεσμευτικές προσφορές και σε ό,τι αφόρα τις ελάχιστες επενδύσεις της πενταετίας, θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριληφθεί η επέκταση της 6ης προβλήτας, ώστε τουλάχιστον το κρηπίδωμα που εξυπηρετεί το container terminal να αποκτήσει βύθισμα στα 16,5 μέτρα.

Περαιτέρω, ο ίδιος σημείωσε ότι η ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης προϋποθέτει τη δημιουργία μεγάλου κέντρου logistics, έργο που ίσως προκηρυχθεί μέσα στο 2017, την ολοκλήρωση της απευθείας οδικής σύνδεσης του λιμένα με τον ΠΑΘΕ, τμήμα δρόμου μήκους 600 μέτρων, αλλά και την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης, έξω από τα όρια του λιμανιού, για την εξυπηρέτηση των τρένων cargo.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο