ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠιστοποίηση περιβαλλοντικής διαχείρισης PERS από τον ESPO έλαβε ο ΟΛΠ

Πιστοποίηση περιβαλλοντικής διαχείρισης PERS από τον ESPO έλαβε ο ΟΛΠ

Την επιτυχή ολοκλήρωση της αναθεώρησης της περιβαλλοντικής πιστοποίησης σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Λιμένων (Port Environmental Review System-PERS) και την λήψη του νέου Πιστοποιητικού PERS, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς.

Η περιβαλλοντική διαχείριση που εφαρμόζει ο ΟΛΠ για το σύνολο των δραστηριοτήτων του είναι πιστοποιημένη από το 2004, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα PERS του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λιμένων ESPO (European Sea Ports Organization) και παράλληλα ο Οργανισμός είναι ενεργό μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου λιμένων EcoPorts.

Το Σύστημα PERS έχει καθιερωθεί στο χώρο των Ευρωπαϊκών λιμένων, καθώς έχει αναπτυχθεί από την ESPO ειδικά για την περιβαλλοντική διαχείριση των λιμένων, ενώ η οργάνωση πιστοποιείται από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης Lloyd’s Register.

Στο πλαίσιο αυτό, ο OΛΠ έχει αναπτύξει και εφαρμόζει συγκεκριμένη περιβαλλοντική πολιτική και βρίσκεται σε μία διαρκή καταγραφή των περιβαλλοντικών παραμέτρων που συσχετίζονται με τις δραστηριότητές του, ενώ παράλληλα αποσκοπεί στην συνεχή βελτίωση της περιβαλλοντικής της επίδοσης, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και στοχεύοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση των φυσικών πόρων.

Τέλος, τα αποτελέσματα της περιβαλλοντικής επίδοσης του Οργανισμού παρουσιάζονται και μέσα από την δημοσιευμένη Ετήσια Χρηματοοικονομική Έκθεση της εταιρείας.

Ενδεικτικά παρουσιάζονται τα εξής στοιχεία δεικτών:

                                                                        Port Waste

pic1pic2

 

Συνημμένα αρχεία:

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο