ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑ«Πράσινο» από Κομισιόν στην εξαγορά της Hamburg Süd από τη Maersk

«Πράσινο» από Κομισιόν στην εξαγορά της Hamburg Süd από τη Maersk

Η Κομισιόν ενέκρινε, υπό όρους, την εξαγορά της γερμανικής Hamburg Südamerikanische Dampfschifffahrts-Gesellschaft KG (HSDG) από τη δανέζικη Maersk Line AS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ενστάσεις της Κομισιόν βασίζονται στο γεγονός ότι και οι δύο ναυτιλιακές δραστηριοποιούνται στο κομμάτι της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων δια θαλάσσης, οπότε σε κάποιες διαδρομές (κυρίως Β. Ευρώπη, Καραϊβική, Ν. Αμερική, Μ. Ανατολή και Μεσόγειο), η νέα ναυτιλιακή οντότητα που θα προκύψει δεν θα είναι αντιμέτωπη με επαρκή ανταγωνισμό.

Σε δηλώσεις της Ευρωπαία Επίτροπος Margrethe Vestager, ανέφερε «οι ανταγωνιστικές ναυτιλιακές υπηρεσίες είναι απαραίτητες για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και για το σύνολο της οικονομίας της ΕΕ. Οι δεσμεύσεις που προτίθενται να λάβουν τόσο η Maersk Line, όσο και η HSDG θα διατηρήσουν ένα υγιές επίπεδο ανταγωνισμού προς όφελος της ναυτιλιακής αγοράς».

Σημειώνεται ότι η Hamburg Süd, μονάδα του Oetker Group, είναι η 7η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, με στόλο που φτάνει τα 130 κοντέινερ. Αντίστοιχα, ο στόλος της Maersk αγγίζει τα 611 κοντέινερ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο