ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠροβλήματα σε δεκάδες λιμάνια της χώρας. Έκθεση των πλοιάρχων (ΠΕΠΕΝ)

Προβλήματα σε δεκάδες λιμάνια της χώρας. Έκθεση των πλοιάρχων (ΠΕΠΕΝ)

Προβλήματα σε δεκάδες λιμάνια της χώρας, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πλοίων και των επιβατών, εντοπίζει η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Ναυτεμπορική».

Η αυτοψία της ένωσης κατέγραψε ελλείψεις σε προβλήτες και κυματοθραύστες σε 77 λιμάνια, ενώ σε πολλά από αυτά κρίνεται απαραίτητη η εκβάθυνσή της και η αναβάθμιση των υποδομών στην χερσαία τους ζώνη.

«Στην έκθεση της ΠΕΠΕΝ υπάρχουν λιμάνια που χαρακτηρίζονται ακόμη και επικίνδυνα, ενώ στον αντίποδα ορισμένα χρειάζονται μικρού εύρους επεμβάσεις», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα που σημειώνεται ακόμη ότι οι Ελληνες πλοίαρχοι απευθύνουν έκκληση προς τους αρμόδιους να πραγματοποιήσουν υποθαλάσσια αυτοψία κρηπιδωμάτων – προβλητών στη ζώνη λιμένα ευθύνη τους.

Από την έκθεση προκύπτει ότι δυο λιμάνια, της Άνδρου (Γαύριον) και των Αντικυθήρων, χρειάζονται νέο προβλήτα, ενώ επέκταση ή προέκταση απαιτείται στα λιμάνια πολλών τουριστικών νησιών του Αιγαίου μεταξύ των οποίων είναι η Σέριφος, η Σίφνος, η Μήλος, η Κίμωλος και η Φολέγανδρος.

Για το λιμάνι της Σαντορίνης, οι πλοίαρχοι εκτιμούν ότι θα ήταν προτιμότερη η μεταφορά του.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο